IUBIRILE LUI PULCINELLA

Un spectacol de commedia dell'arte in cheie traditionala, avand la baza antica povesta a elixirului de dragoste care face si desface iuibiri.
Pulcinella cel urat si cocosat este indragostit de frumoasa si apriga  Colombina, dar Colombina vrea ceva mai bun, mai harnic, mai ascultator. Dupa Pulcinella alearga prostuta Celestina, iar Trappola betivul alearga dupa ce i-o cadea. Spiterul Pantalon (il Direttore) are o potiune magica - elixirio d'amore -  cu care spera sa se imbogateasca. Pulcinella se scotoceste de tecchini si isi cumpara o sticluta cu care spera sa-i imbuneze inima Colombinei. Dar accidente si alte cele fac ca actiunea sa se incurce... si chiar atunci cand credem ca totu-i rezolvat scartarul spiter Pantalon le incurca din nou intr-un nou act.

"Iubirile lui Pulcinella" e un scenariu conceput in 1996 (actul 1) in urma unui exercitiu de commedia dell'arte in cadrul Companiei de Arta STUDIO 24, scris si regizat de Mihai Serghei TODOR si avand ca titlu initial "Iubirile lui Arlecchino".
Prima reprezentatie al acestui spectacol a avut ca protagonisti : Arlecchino - Cristian Verdeti; Truffaldino - Doru Bobesiu, Celestina - Luminita Petre; Colombina - Beatrix... si s-a jucat la Venetia (in Italiana), Bucuresti, Sighisoara....

A facut parte dintr-un triptic intitulat "Povestile elixirului de dragoste", conceput si regizat de Mihai Serghei Todor, ce cuprindea povestea lui Tristan si Isolda, a lui Arlecchino cel mereu indragostit si povestea oraselor rivale - sau razboiul dintre sexe.


In 1997 scenariul a fost dezvoltat ca scriitura si personaje (tot de Mihai Serghei Todor), devenind unul dintre spectacolele cele mai jucate ale Teatrului VALAH de la Giurgiu. Spectacolul a fost si spectacolul de absolvire al regizorului Mihai Serghei TODOR, in interpretarea : Arlecchino - Catalin Chivu; Colombina - Geo Pintenaru; Beatrice - Violeta Cretu; Celestina - Cristina Buburuz; Truffaldino - Marius Nanau; Pantalone - Nae Stangaciu; Flavio - Cosmin Cretu, Direttore si Contele - Ion Cojocaru.

Varianta in italiana a scenariului a fost reluata in Lecce, Italia,(2000), sub denumirea "Gli amorii di Pulcinella", in cadrul Companiei SPECIMEN TEATRO, tot in regia lui Mihai Serghei TODOR in urmatoarea distributie: il Direttore : Salvatore Gervasi; Pulcinella : Mihai Serghei Todor; Truffaldino : Claudio Prima; Colombina : Mariella Salierni; Celestina : Clara Daranga. A fost jucata in Lecce, Ostuni, Otranto, Bucuresti, Sighisoara.

Acelasi text si in aceeasi regie, dar in romaneste, a fost reluata in 2001 in cadrul Companiei STUDIO 24, in distributia : Pulcinella : Mihai Serghei Todor; Trappola : Orlando Petricenau; Colombina: Ionela Madalina Pistae; Celestina: Clara Daranga; Direttore: Carmen Maruntelu. Si a fost prezentata in Bucuresti, Venetia-Italia, Gabeça Gorda - Portugalia, Busteni, Sighisoara.

In anul 2007 se reia spectacolul in cadrul proiectului Curtea Comediantilor in distributia : Pulcinella - Mihai Serghei TODOR, Trappola: Florin Antoniu, Colombina: Carmen Maruntelu, Celestina: Geo Antoniu. Tot in acest an Mihai Serghei Todor scrie actul doi al scenariului, act care nu a fost inca pus in scena.

Spectacolul (actul 1) se reia in 2008 tot in cadrul proiectului Curtea Comediantilor de catre trupa Pulcinella in regia lui Mihai Serghei Todor si distributia: Direttore: Mihai Serghei Todor; Pulcinella: Vadim Rusu; Trappola: Orlando Petriceanu; Colombina: Ramona Cutina; Celestina Ioana Rufu. Si este prezentat in Rasnov, Sighisoara, Suceava, Bucuresti